Povestea voastra incepe cu un DA! pe Mare. O nunta pe val!

O cununie pe mare este ceva unic si rar intalnit. De aceea desfasurarea unui astfel de eveniment poate sa fie mai putin cunoscuta. In aceasta sectiune de propunem sa iti descriem pas cu pas cum se desfasoara o nunta pe mare, pe un yacht.

SUMAR ETAPE:

  • REZERVARE DATA CUNUNIE CIVILA – online/telefonic
  • SOSIRE INVITATI MARINA LIMANU- 0.5-1 h
  • PLECAREA DE LA MAL – 0.5 h
  • FORMALITATI ACTE FRONTIERA- 0.5-1 h
  • NAVIGATIE PE MARE SPRE LOCUL CEREMONIEI- 1 h
  • CEREMONIA CUNUNIE CIVILA – 0.5 h
  • INTOARCEREA PE LACUL LIMANU SI FORMALITATI – 1 h
  • TIMP DE CALITATE PE LAC – 1-2 h
  • ACOSTAREA IN MARINA LIMANU- 0.5 h
  • SEMNARE ACTE- 0.5 h

TOTAL DURATA: 5-8 h

ACTE NECESARE

CONFIGURATOR/REZERVARE

O cununie civila pe yacht, pe Marea Neagra, pas cu pas, in imagini:

Programarea datei cununiei civile

Nu avem poze la acest pas, dar este suficient sa completezi configuratorul de aici: https://forms.gle/1Hq59P2PCQ85poD5A sau sa ne transmiti data dorita de tine pentru eveniment – email, facebook sau formular de contact. Noi iti confirmam disponibilitatea in cel mai scurt timp, iti trimitem un contract si factura de avans.

Intalnirea in Marina Limanu/Mangalia

La data programata, va asteptam impreuna cu invitatii in Marina Limanu, la ora stabilita de tine, de obicei 10.00 dar poate fi convenit si un alt interval. Cu o zi inainte sau mai devreme cu cateva ore cine se ocupa de decoratul barcii poate veni special pentru aceasta. Intalnirea in Marina este si o ocazie pentru prima sesiune foto cu invitatii incantati de farmecul locului si ineditul situatiei.

Plecarea pe apa, primele emotii

Cand toata lumea este la bord si primele poze cu zambete si voie buna au fost facute, plecam de la mal. Emotiile plecarii se adauga emotiilor evenimentului si face totul cu atat mai special. Se pot servi la bord cocktailuri si gustari. Ne indreptam pe lacul Limanu, fara valuri, spre locul de efectuarea a formalitatilor de trecere a frontierei.

Formalitati de trecere a frontierei

Inainte de iesirea pe mare trebuie sa efectuam o oprire necesara la punctul de trecere al frontierei. Astfel acostam in zona de dana comerciala a portulul Mangalia si capitanul va merge cu actele de identitate ale tututor participantilor la punctul de politie de frontiera. Dupa inregistrarea actelor in vederea iesirii din apele teritoriale romanesti, capitanul se va intoarce la bord insotit de un ofiter de politie de frontiera care va verfica identitatea tututor persoanelor de la bord. Durata pentru toate aceste formalitati este variabila, dar timpul trece repede in confortul yachtului si cu bauturile si mancarea la dispozitie. De asemenea decorul industrial poate fi o ocazie grozava pentru niste poze speciale.

Iesirea pe mare. Navigatia spre granita

Ura! Iesim pe mare. Orizontul se deschide. Punctul vostru unic pe harta va asteapta. Pentru acesta trebuie sa trecem granita cu Bulgaria. Ocazie cu care putem admira de pe mare localitatile 2Mai si Vama Veche. De indata ce Vama Veche ramane in urma, stim ca se apropie momentul in care vom trece granita romaneasca. Capitanul va anunta periodic ce distanta mai este pana la granita si cat timp aproximativ. Pana atunci ne bucuram de mare, de soare si de briza placuta.

Ceremonia casatoriei civile pe yacht. Un loc unic pe mare.

Am trecut granita. Ambarcatiunea noastra cu pavilion romanesc a devenit o insula romaneasca in ape teritoriale straine. Comandantul navei, capitanul, skipperul, este acum guvernator al insulei, presedinte, primar, prim-ministru si notar. Poate conform legii sa oficieze casatoria civila intre doi cetateni romani in baza acordul lor liber exprimat. rice lucru prima oara este insotit de emotii. Asa este si desprinderea de mal. Din acest moment putem indeplini ceremonia oricand. Sub chila se deruleaza incontinuu perechi de coordonate – latitudine si longitudine. Imposibil ca doua ceremonii sa fie desfasurate fix in aceeasi pozitie. O zecime sau o sutime de grad face diferenta. Astfel, locatia voastra va fi unica – si TRECUTA PE CERTIFICATUL DE CASATORIE. Si cine stie, peste ani veti inchira un yacht si il veti revizita. Sau poate o sa fiti chiar voi la timona… Ce ziceti? Este momentul sa spuneti DA?!.

Intoarcerea pe lacul Limanu. Formalitati

Dupa ce DA-ul a fost spuns raspicat, este timpul sa ne reintoarcem in Romania. Schimbam directia yachtului si ne indreptam spre lacul Limanu, portul Mangalia. Este necesar sa ne oprim din nou la politia de frontiera pentru efectuarea formalitatilor de intrare de aceasta data. Dar durata este mult redusa fata de episodul din aceeasi dimineata.

Timp de calitate pe apa

Dupa efectuarea formalitatilor de re-intrare in Romania, ne putem relaxa pe lacul Limanu. Fara valuri si apa calda este o ocazie pentru servit masa, baut sampanie, tort sau chiar baie.

Acostarea in marina Limanu

Intoarcerea. Pe de o parte o unda de tristete ca extraordinara aventura a ajuns aproape de final, pe de alta parte sentimentul de reconectare cu pamantul si noul inceput in calitate de sot si sotie. Invitatii se bucura alaturi de miri si ii felicita. Ce poate fi mai frumos?

Semnarea actelor pentru casatorie

Odata intorsi la mal ne putem ocupa impreuna de semnarea si completarea actelor de casatorie. Semnarea documentelor este un moment incarcat de emotie si bucurie.

Depunerea dosarului capitania Mangalia

De acest pas ne ocupam noi. Tot dosarul va fi riguros pus la punct si apoi depus la cea mai apropiata capitanie – capitania Mangalia in cazul nostru – spre inaintare catre oficiul de stare civila competent sa proceseze dosarele de castorie in afara teritoriului Romaniei – Starea Civila Sector 1 Bucuresti.

Eliberarea certificatului de casatorie

In termen de 10-14 zile Starea civila sector 1 proceseaza dosarul casatoriei oficiate de un capitan de nava in afara apelor teritoriale romanesti si elibereaza certficatul de castorie. Unul dintre soti va fi sunat si invitat sa ridice personal certificatul de casatorie in original. Certificatul se poate ridica si pe baza de procura autentica de catre o terta persoana imputernicita de catre unul dintre miri.


Ce poate fi mai special decat o locatie absolut unica pentru casatoria voastra civila. Pe certificatul de casatorie vor fi notate latitudinea si longitudinea punctului unic pe harta in care voi ati spus DA!

Ovidiu Drugan, skipper


Rezerva data cununiei tale civile:

HOME
%d blogeri au apreciat: