Acte necesare Cununie Civila

Pentru inregistrarea casatoriei civile intre doi cetateni romani la bordul unei nave in afara apelor teritoriale romanesti se intocmeste un dosar care se depune la cea mai apropiata capitanie. Dosarul cuprinde acte prezentate de catre miri si documente intocmite de capitan si semnate de miri si martori.

O parte din actele necesare pentru o Cununie Civila pe yacht sunt cele cerute si la Serviciul de Stare Civila. La ele se adauga actele specifice navigatiei – ex. extras de jurnal de bord.

Cartea de identitate – miri si martori

Legea prevede ca oficierea casatoriei trebuie sa fie facuta doar dupa dovada identitatii. Documentul cu care se face dovada identitatii pentru cetățenii români – buletinul de identitate, cartea de identitate provizorie sau pașaportul cetățeanului român stabilit domiciliul în străinătate. Documentele de identitate trebuie prezentate in original la imbarcare de catre toti participantii la ceremonie, inclusiv skipperul/capitanul, fotograful, video etc. Cu exceptia mirilor si a martorilor, ceilalti participanti se pot legitima si cu pasaportul.

Certificatul de nastere – miri

Certificatul de nastere este necesar doar pentru miri si trebuie prezentat in original si copie xerox la imbarcare. In certificatul de nastere apar mentionati parintii si locul nasterii. Aceste informatii vor fi utile completarii declaratiei de castorie.

Certificatele medicale prenuptiale – miri

Certificatul medical prenupțial este un document obligatoriu, care atestă starea de sănătate a ambilor parteneri. El se eliberează de către medicul de familie pe baza rezultatelor unor analize medicale de sânge – pentru depistarea infecției cu HIV sau a sifilisului – și a radiografiei pulmonare – pentru diagnosticarea tuberculozei. Există clinici medicale unde pot fi făcute atât analizele medicale de sânge, cât și radiografia pulmonară. De asemenea, contra cost se poate elibera și certificatul medical prenupțial.

Valabilitatea certificatului prenupţial. In cazul programarii la starea civila, certificatul medical prenupţial este valabil 24 de ore, în sensul că mai târziu de atât nu te mai poţi prezenta la primărie pentru declaraţia de căsătorie. În plus, ceremonia nu poate avea loc la mai mult de 14 zile de la eliberarea certificatelor – în cele 14 zile sunt incluse atât ziua eliberării, cât şi cea a căsătoriei. Aşadar, certificatele prenupţiale trebuie să fie gata cu exact două săptămâni înainte de căsătorie şi în aceeaşi zi va trebui să mergi la primărie pentru a depune actele.

Atentie! Pe yacht, căsătoria nu poate avea loc mai devreme de 10 zile de la depunerea actelor, dar nici mai târziu de 14 zile pentru că ar expira certificatele prenupţiale. Astfel, este indicat sa se programeze obtinerea analizelor cu 11-13 zile inainte de data programata pentru casatoria civila pe yacht. (Exemplu – pentru o cununie civila programata Sambata, 24 iulie, buletinul de analize trebuie obtinut in zilele de 12, 13, sau 14 iulie) Când îţi faci un programarea pentru certificatul medical prenuptial ţine cont şi de faptul că la anumite clinici analizele durează câteva zile..

Situatia casatoriei anterioare (daca este cazul)

  • certificatul de despărțire sau de divorț;
  • certificatul de naștere sau de căsătorie, cu mențiunea de desfacere a căsătoriei;
  • sentința de divorț, în copie legalizată de instanța care a pronunțat-o, rămasă definitivă;
  • certificatul de deces al fostului soț;
  • certificatul de divorț emis de birouri notariale sau primări..

Declaratia de casatorie – miri

Va fi completata sub indrumarea capitanului. Declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, scrisa de mana. În declarația de căsătorie, viitorii soți vor arăta că nu există niciun impediment legal la căsătorie și vor menționa numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, conform prevederilor art. 282 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil, precum și regimul matrimonial ales. În situația în care viitorii soți stabilesc un alt regim matrimonial decât cel al comunității legale, vor prezenta o fotocopie a convenției matrimoniale, autentificată de notarul public.

Jurnal de bord, Dovada casatoriei la bord

Toate celelalte documente necesare dosarului de castorie civila, ex Extras de jurnal de bord, Dovada casatoriei la bord, vor fi intocmite de capitan si semnate de acesta, miri si martori dupa caz. Ele se vor depune de catre capitanul navei, dupa ceremonie si semnarea documentelor la cea mai apropiata Capitanie.

Participarea minorilor la ceremonie

Minorii de orice varsta pot participa la ceremonie. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca se vor face formalitati de trecere peste granita a navei cu echipajul format din participantii la ceremonie. Astfel, minorul trebuie sa indeplineasca toate conditiile legale de trecere a frontirei.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor – numai daca este insotit de o persoana fizica majora – in urmatoarele cazuri: – este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti; – este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia

Programarea datei casatoriei civile pe yacht

Data casatoriei civile se poate stabili oricand, de indata ce mirii au convenit asupra ei. Flota de care dispunem ne ofera flexibilitate pentru acomodarea solicitarilor dvs. Daca zilele de weekend sunt cele mai solicitate, zilele din timpul saptamanii sunt la fel de frumoase doar mai linistite si mai prietenoase cu bugetul evenimentului.

Va invitam sa accesati configuratorul evenimentului pentru detalii, preturi, yachturi si optionale disponibile.

Pentru configurator accesati link-ul acesta:

CONFIGURATOR CUNUNIE CIVILA

Pentru download fisier pdf „Declaratie casatorie” accesati link-ul acesta: declaratiecasatorie.pdf

Rezerva data pentru Cununia Ta Civila pe Marea Neagra chiar acum

%d blogeri au apreciat: